Rólunk

A Euroventures nem csak Közép-Európa egyik legrégebben alapított független kockázati tőke cége, de egyben az egyik legeredményesebb is. Ezt bizonyítja hogy portfólió cégeink a gyorsan változó gazdasági környezetben is vonzó felvásárlási célpontok lettek a legnagyobb nemzetközi cégek számára.

Öt befektetési programunk során több mint 150 millió eurót fektettünk be 1989 óta. Befektetéseinkkel a közép-európai régió INNOVATÍV ÉS NÖVEKVŐ cégeire fókuszáltunk. Ezen belül is legnagyobb sikereinket a TECHNOLÓGIA szektorban értük el.

Alapjaink nagy nemzetközi intézményi befektetők pénzét kezelték.

Kivételt a Euroventures IV alap jelentette, melyhez az Európai Unió és a Svájci–Magyar Együttműködési Program biztosított forrást.

Eddig mintegy 50 portfólió céget támogattunk befektetéseinkkel nem csak fellendülő, de nehéz gazdasági ciklusokban is.

Befektető csapatunknak összesen sok évtizednyi tapasztalata van a kockázati tőke területén. Ugyan korai befektetéseink közt voltak tejipari cégek, borászatok, de befektetéseink többsége új és innovatív technológiai ágazatokból került ki, mint pl orvosi eszközök, adatbiztonság, big data vagy Internet of Things.

A Euroventures az egyik alapító tagja volt a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesületnek. Működésünk az InvestEurope (iparágunk európai szervezete)  irányelveivel teljes összhangban áll és portfólió értékelési és jelentési kötelezettségünknek is ezen irányelvek szerint teszünk eleget.


Befektetési politika

Olyan innovatív és növekedési stádiumban lévő – vagy az előtt álló – vállalatokat keresünk, melyek 1-5 millió eurónyi befektetéssel felgyorsíthatják termékfejlesztésüket és árbevételük növekedését.

Előző alapjaink:

Eredményeink

Befektetéseink során nem csak pénzzel, de kapcsolatrendszerünkkel és üzletvezetési tanácsokkal is segítjük portfólió cégeinket. Cégeink menedzsmentje és tulajdonos társainkkal együtt sok kiemelkedő exitet hajtottunk végre. Az exitek közt szerepelt számos stratégiai befektető felé történő eladás mellett több tőzsdei bevezetés a bécsi tőzsdén, a NASDAQ-on és a NYSE-n is.

Működésünk nem csak alapjaink befektetőinek biztosított megtérülést, hanem portfólió cégeink alapítói, menedzsment csapati és társbefektetőink is részesedtek az anyagi sikerből.

Befektetések

Az Euroventures eddig mintegy 50 cégbe fektetett be. Nagy részükből már sikeresen kiszálltunk. Íme néhány példa:


Amerikai központú globális szoftverfejlesztő cég több, mint 3 000 fejlesztővel Közép-Európában és világszerte.

Innovatív, felhőalapú programozó iskola, mely franchise modellt használ a nemzetközi terjeszkedéshez.

Mesterséges intelligenciára alapuló keresőmotor e-commerce honlapok számára.

Ételkiszállító és catering szolgáltató nagyvállalati ügyfelek (B2B) részére Budapesten, Londonban és Bécsben.

Kubernetes alapú platform, mely nagyvállalatok számára jelentősen megkönnyíti a komplex softwarek fejlesztését és üzembehelyezését.

Innovatív telekocsi-szolgáltató platform, mely négy országban is elérhető. Exit: a BlaBlaCarnak eladva.

Hitel és betéti konstrukciók összehasonlítását és kiválasztását segítő platform.

Biztonságos adatkezelést, tárolást és megosztást támogató softwarefejlesztő cég. Státusz: másodlagos értékesítés pénzügyi befektetőknek.

Tömegspektrométerrel összekötött intelligens műtéti lézerszikét fejlesztő vállalkozás. Státusz: a Waters Corporation eladva.

Kamerákba telepített videó elemző szoftver fejlesztő cég Budapest és Berkley bázissal. Státusz: Sensitynek (Verizon) eladva.

Szoftverfejlesztéssel foglalkozó, globális piacvezető vállalkozás. Státusz: Elsődleges kibocsájtás a NYSE-n.

Front-end banki technológiai megoldások fejlsztője és szállítója. Státusz: Misysnek eladva.

Csapat


Tánczos Péter
Tánczos Péter

Igazgató

Thomas Howells
Thomas Howells

Igazgató

Tóth Zoltán
Tóth Zoltán

Igazgató

Bial Norbert
Bial Norbert

Befektetési Manager

Ivanics Mariann
Ivanics Mariann

Compliance Manager

Szokolovszky Dóra
Szokolovszky Dóra

Senior Associate

Kapcsolat

1124 Budapest, Mártonhegyi út 61/A

+36 1 309 7900

office@euroventures.hu